torsdag 12 februari 2015

Yummie

Idag har jag bakat Hallonbiskvier! Sjuuuukt goda
Jag gillar inte mandelmassa men denna botten - mmmmm sååå gott! Och smörkrämen smakade masssssa hallon! Supergott :D
Toppade med vit choklad som jag
Älskar ! Enligt receptet ska man ha mörk choklad men vit choklad är min favvo..
Strödde på lite lakritspulver på vissa och omg vad gott det blev :D
Recept :



20 stycken

250 g mandelmassa
2 äggvitor
1,5 dl strösocker

Hallonsmörkräm:
2 hg rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl frysta och tinade hallon, ej avrunna

Doppning:
ca 2 hg vit choklad

Ställ ugnen på 180grader
Riv mandelmassa och blanda den med äggvitor och socker. Ställ in smeten i kylen i 20 minuter så att den blir fast i konsistensen innan den klickas ut.

Klicka ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i ca 12 minuter tills de är gyllenbruna i färgen. Låt kakorna svalna.

Rör smöret mjukt. Det är mycket viktigt att smöret är mjukt och rumstempererat, smörkrämen skär sig lätt annars. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor. Tillsätt hallonen lite i taget och rör ordentligt tills det blandats ordentligt. Avsluta ev. med att vispa allt med elvisp.

Fördela smörkrämen på den platta bottnen av biskvin i form av en liten topp. Ställ biskvierna i kylen tills smörkrämen blivit kall och stelnat.

Smält chokladen till doppningen över vattenbad eller i mikron. Doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad och låt dem sedan stelna på ett bakplåtspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LÖÖÖV YA