lördag 29 juni 2013

Valpträff

Tjo,
Varit på Sammies valpträff idag det var jätteroligt ! Men vi åkte hem jättetidigt , Linus brukar ju sova vid 13-14...


Så han fick sova en bit i bilen sen stannade vi vid ikanohuset och Henrik köpte massa nya kläder..
Kom nyss hem, ligger döende på soffan är så himla slut.. Ska gå upp och kasta av mig alla kläder - ta på mig mysdressen och försöka steka lite fläskfilé ..

Godnatt

fredag 28 juni 2013

Trööttast

Tjenna
Idag har jag vilat så mkt som möjligt. De e ju Lätt ! Haha.. :)
Sov middag ihop med Linus iaf - skönt . Är så sjukt trött.. Tycker att jag äter som en helst - mycket skräp men även mycket nyttigt. Tar mina järntabletter (typ var tredje dag iallafall) ;) osv men det är nog sömnens fel.. Har börjat sova dåligt på nätterna :( kan inte somna förrän efter midnatt och sen sover jag räv större delen av natten känns det som ..








Ikväll åkte jag och Linus till moster Frida.



Vi åt på kinan . äggnudlar med räkor och grönsaker = spaghetti med små burkräkor och lite vitkål och gurka HAHA! 120kr ! Vi var helt ensamma där oxå, det var iofs skönt .

Thaibåten var stängt :( dom tar 65 kr för Pad thai- typ samma sak. Fast så mkt godare och med riktiga räkor!! Har glömt vad dem heter.. Sen köpte vi god glass av Liza i hamnen och gick och gungade i strandparken :)
Och nu ska jag zzzova!!!!
Imorgon ska vi på Sammies valpträff i Lkpg, han ska få träffa sina syskon ❤ och på söndag blir det Kolmården wiie!

V 31 av 40







Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram.

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor.






Bebiiiis!!
Det som är värst nu är att det är jobbigt/tungt att andas, samt ont i bäckenbenet (??) när man kör kundvagn eller ska upp/vända sig i sängen samt TRÖTT TRÖTT TRÖTT..... Zzzz.....
Inga svullna fötter ännu iaf thank god :)
Har gått upp ca 11 kg och på tisdag ska vi mäta magen :)
Känns som att jag varit gravid i hela mitt liv haha.

Hmm

Undrar om man kan få nåt för dessa poäng :)



Irri

Är så trött... (Dygnet runt) men har så svårt att somna..... :(
Hemska RLS, måste röra på benen hela tiden :(

RLS vid graviditet

Det är vanligt att kvinnor drabbas av restless legs under graviditeten, speciellt under de sista månaderna. Det kan vara kopplat till järnomsättningen i kroppen. Besvären försvinner hos de flesta några dagar efter förlossningen.
Symtom på rastlösa ben är krypningar, domningar, ryckningar, kramper, en känsla av kyla eller hetta och ibland smärta. Symtomen kan variera i styrka.

Besvären är mest uttalade då man vilar, framför allt när man lägger sig, och blir lindrigare när man rör på sig. Man blir rastlös och måste stiga upp och röra på sig.

Besvären brukar mest kännas i nedre delen av benen, mellan knä och fotled, men ibland även högre upp i benen och i armarna. Obehagen är ofta mest uttalade sent på kvällen eller under natten.

Ofrivilliga muskelryckningar och sparkar tillsammans med krypningar kan göra att man vaknar flera gånger per natt. Ryckningarna kan uppträda flera hundra gånger per natt och ger ofta korta uppvaknanden som varar i några sekunder. Det gör att sömnen blir störd och därför blir man ofta trött och får svårt att koncentrera sig på dagarna.


Det kan också bli besvärligt att sitta stilla längre stunder, exempelvis i samband med resor, sammanträden, bio- och teaterbesök.


Weeeiii 👏👏👏👏👏👏👏❤ love it. Not!
Men snart är det över , "bara" 2 månader som sagt haha!



torsdag 27 juni 2013

Oj

En till bloggare som är gravid! :)
Förutom blondinbella asså haha







Yay

70 dagar kvar fattar ni vad mycket?



70 dagar med restless leg syndrome, halsbränna, foglossning , ont, trött , grinig HAHA!!!!!
Listan kan göras låååång......
Räknar ner varje dag !!
Heja heja sen är jag KLAAAAR!! ❤❤❤❤❤
2 fina barn är det vi önskar oss.
70 dagar kvar av 560!.... (Två graviditeter)
Godnatt
Efter lunch idag började jag må så himla dåligt - typ magsjuk???
Tack snälla mamma som tog hand om Linus en stund!
Ligger och tittar på min favofilm Top Gun






Är så hungrig att jag nästan dör.

tisdag 25 juni 2013

Zzz

Imorse gick jag, Linus och vovven till lekparken i Sänna och hängde där typ hela fm. Hade gärna städat huset men Linus kommer ju i första hand!





Matchande naglar och fula skor hahah






Fått hem massor av kul idag så kom och gör naglar vettja! :-)
Håller på att utbilda mig till diplomerad nagelterapeut för er som inte visste.
Gjorde naglar på mig sj igår - en väldigt trendig sak.
Helfärgade naglar i snygg längd och form men ringfingrarna ska vara i en annan design. Jag valde babyrosa lack och rosa glitter :)
Finns 60 olika färger att välja på så skriv på Facebook eller smsa 0708-110818 om du vill göra nagelförlängning :)

söndag 23 juni 2013

Zzzzzznark

Trött, orkeslös, sömnig och massa sammandragningar... Jobbig helg.. Kände mig lite bättre framåt kvällen iallafall! :]




Det tar sig..
Men det börjar att bli lite småjobbigt nu faktiskt. Alla tunga lyft -Linus tex - och så tvätta, städa och plocka och sånt.
Ska nog ta en paus från verkligheten snart. Och starta upp när bebis kommit ut. Gå i ide liksom.
Är så himla trött måste sova nu. Godnatt!



S har fastnat bakom soffan och passar på att mysa lite ^^,




lördag 22 juni 2013

Sjukt

V 30
Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka. (Jag känner hur bebisen hickar 1-2 ggr om dagen)

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. -Yay!- Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Bla, bla, bla, bla............
Är så trött att jag knappt orkar andas och vi är bortbjudna och ska grilla ikväll- jo TJENA ! :( Usch vad jag mår dåligt........hatar detta.. Gårdagen samt nattens Uteblivna sömn samt morgonens städning efter midsommarfesten har Gjort så Jag inte har nån energi alls i kroppen. Ska lägga mig kl 21 ikväll och förhoppningsvis sova som en gris.
Blä jag mår illa.



Klaga lite mer
vilken cry-baby jag är idag.
// arg och trött

Natti














Härlig midsommarafton men nu gör jag som Linus - somnar :b




torsdag 20 juni 2013

Sommar




Gud vilken härlig dag!!!! Sommar och sol och varmt!



Och så är jag inne i v30 nu weeeiii
! När Linus vaknade från sin nap så åt vi mellis sen släpade jag fram vår stora gummibåt och fyllde med lite vatten så han fick plaska lite :)
Måste leta på poolen vi köpte på gran canaria! :D



Har inte tid för fler naglar denna vecka , kanske någon dag nästa vecka men veckan därpå- v27 så finns det massa tider :)

söndag 16 juni 2013

Julklapp

Förra året fick pappa 20 km ferrarikörning av mig i julklapp
( köp här http://zuperbox.se/kor-ferrari-20-km.html )









Idag kl 16 i Örebro var det dags!
Grymt :)
Jag tror att han gillade det :)

Övar

Tur att plasthanden alltid ställer upp :-)


Glitter, fransk, leopard , glitter och ombre



Ett minne blott










Yummie
Tror det finns 1 mjölkchoklad kvar
Bakade en maräng och jordgubbstårta idag, med svenska jordgubbar och toblerone :)