fredag 28 juni 2013

Irri

Är så trött... (Dygnet runt) men har så svårt att somna..... :(
Hemska RLS, måste röra på benen hela tiden :(

RLS vid graviditet

Det är vanligt att kvinnor drabbas av restless legs under graviditeten, speciellt under de sista månaderna. Det kan vara kopplat till järnomsättningen i kroppen. Besvären försvinner hos de flesta några dagar efter förlossningen.
Symtom på rastlösa ben är krypningar, domningar, ryckningar, kramper, en känsla av kyla eller hetta och ibland smärta. Symtomen kan variera i styrka.

Besvären är mest uttalade då man vilar, framför allt när man lägger sig, och blir lindrigare när man rör på sig. Man blir rastlös och måste stiga upp och röra på sig.

Besvären brukar mest kännas i nedre delen av benen, mellan knä och fotled, men ibland även högre upp i benen och i armarna. Obehagen är ofta mest uttalade sent på kvällen eller under natten.

Ofrivilliga muskelryckningar och sparkar tillsammans med krypningar kan göra att man vaknar flera gånger per natt. Ryckningarna kan uppträda flera hundra gånger per natt och ger ofta korta uppvaknanden som varar i några sekunder. Det gör att sömnen blir störd och därför blir man ofta trött och får svårt att koncentrera sig på dagarna.


Det kan också bli besvärligt att sitta stilla längre stunder, exempelvis i samband med resor, sammanträden, bio- och teaterbesök.


Weeeiii 👏👏👏👏👏👏👏❤ love it. Not!
Men snart är det över , "bara" 2 månader som sagt haha!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LÖÖÖV YA