tisdag 30 december 2014

Linus Karl Emanuel Andersson


Linus går i mammas fotspår och har taktkänsla redan som 2-åring ;P

Vi gick och la oss för en stund sedan i sängen här nere för han ville inte sova förut när Lukas skulle sova(halv åtta) så frågade jag om jag kunde få nappen av honom och det fick jag!
Han blir ju 3 år om 1 månad och min tanke har alltid varit att han ska sluta med napp då. Försöka iaf... 

Han låg O smackade en stund men nu sover han iaf :) 
Text från 1177 om napp
"När ska barn sluta använda napp? Det finns ingen ålder som är rätt för alla barn att sluta använda napp. Men det är bra om man försöker få barnet att sluta med napp i fyraårsåldern eller absolut senast innan de permanenta tänderna har kommit fram.

När föräldrarna tror att barnet är moget för att sluta med napp är det bra att låta barnet vara med i planeringen. Nappen har varit en viktig del av barnets liv och, precis som för vuxna, är det lättare att sluta med en vana om man är delaktig i beslutet. Det är många barn som till exempel planerar att "skicka nappen till tomten i jul" eller sluta när man "fyller fyra år och blir stor"."


Text från mam:

"


När ditt barn är tre år gammalt är det dags att helt sluta använda nappar.

I den åldern är barnets mjölktänder färdigbildade. För att barnets tänder och käke ska kunna fortsätta att utvecklas sunt är det vikigt att barnet slutar använda napp.
Praktiskt: När barnet börjar lära sig att tugga i två-årsåldern börjar sugreflexen försvagas. Dessutom har små pratkvarnar inte tid att suga på nappen lika mycket. När allt kommer omkring går det ju inte prata på med en napp i munnen!

Hej då till nappen

Vissa barn vänjer sig enkelt av med nappen, för andra är det mycket svårare. Det är ju inte alltid så lätt att göra sig av med något man tycker om. Så därför måste föräldrarna rusta sig med tålamod och fantasi och forstätta vara konsekventa även när det blir jobbigt. Kramar ger trygghet, lekar avleder och dagar packade med aktiviteter gör det lättare för barnet att somna utan nappen."


Som sagt- vi ska försöka iaf :)

Nu måste jag sova , har FULLT UPP imorgon , ska ha gäster på kvällen oxå, vi ska äta trerätters :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LÖÖÖV YA