tisdag 29 juli 2014

Brookies

(Ursäkta min dåliga bildkvalitet)
Igår bakade jag Brookies, brownies med cookietäcke över. De blev helt ok :)

Brownie

115 g smör
200 g valfri choklad (jag valde Odense mjölkchoklad)
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
4 st ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Cookie-deg

170 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
4 3/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
Strössel eller hackad nonstop/smarties

Såhär gör du browniesmeten:
1. Smält smöret tillsammans med chokladen hackad i bitar.
2. Ta av grytan från plattan och tillsätt båda sockersorterna.
3. Tillsätt ett ägg i taget.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt och sikta ned det i smeten.
5. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform ca 30 x 25 cm.

Såhär gör du cookie-degen:
1. Kör smöret och sockret i matberedaren.
2. Tillsätt vaniljsockret och ägget och kör lite till.
3. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i övriga degen. Arbeta ihop degen för hand eller kör några sekunder till i matberedaren tills det blir klumpar av deg.
4. Grovhacka nonstop eller smarties om du vill ha det i degen, eller helt enkelt bara vill arbeta in lite strössel i degen så gör det det allra sista.

Nu är det dags att sätta ihop de båda satserna:
1. Jag valde att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper (i samma storlek som ugnsformen) för att underlätta när man skall lägga på degen över den ogräddade browniesmeten utan att den skall försvinna alltför mycket under ytan.

2. Lägg försiktigt kakdegen ovanpå den ogräddade browniesmeten.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 min (kakdegen skall ha fått lite färg).
4. Låt kakan kallna helt (helst i kylen över natten innan du skär den i bitar.


 Bilder och recept från wordpress.bakinspiration.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LÖÖÖV YA