onsdag 26 oktober 2011

Amerikanska chokladmuffins

AMERIKANSKA CHOKLADMUFFINS

Innan gräddning

Bilden som hör till receptet (ej mina muffins)

MINA MUFFINSAR:

Jag använde Fazers ljusa choklad till bakning och tror tyvärr att chokladbitarna var för stora och tunga eftersom dom under gräddningen sjönk ner och det blev som stora hål i mina muffins haha.. Men de blev sjukt goda! Enkla att göra också :)

Och nu - receptet:
12 portioner

Stora formar, 6 st/plåt
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak ( jag hade drygt 200g)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften. Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner). Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 minuter.

* * *

Jag gräddade mina i 15 minuter det var lagom :)

1 kommentar:

LÖÖÖV YA