Grunddeg vetebröd:
100 gram smör
3 dl mjölk
50 gram jäst
1 ägg (rumstempererat)
1/2 dl ljus sirap
2 krm salt
10 - 11 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl hallonsylt
100 gram vit choklad (plus 75 gram till dekoration)
100 gram hallon
1 ägg till pensling
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt degvätskan. Lös upp jästen och rör ner ägget.
Tillsätt sirap, salt och nästan allt mjöl.
Arbeta till en smidig och blank deg.
Låt jäsa under bakduk på dragfri plats 30 - 40 min, till dubbel storlek.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Kavla ut till en platta ca 30x40 cm.
Bred på sylten. Grovhacka chokladen och strö över den och hallonen.
Rulla ihop och skär i tjocka skivor.
Sätt bullarna i pappersformar på en plåt och låt jäsa till dubbel storlek ca 30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen 5 - 10 min.
Smält den vita chokladen till garneringen försiktigt i mikro eller över vattenbad.
Spritsa eller ringla över bullarna. Dekorera gärna med färska hallon och citron-mellis!
Skickat från min iPhone
SvaR: De va gårdagens dagens blogg tävling, men de kommer upp en senare idag o då kan du anmäla dig =)
SvaraRaderasv; Ja precis :) 599:- på Haléns! Finns även i rött och mullvad!
SvaraRaderahihi ja :D
SvaraRaderaKör du lastbil? fan vad coolt :D